fbpx

SAĞLIK OTAĞI

Anadolu’da “Sarı Kantaron” ya da “Kantaron” adıyla bilinen Hypericum perforatum (Hypericaceae) “Binbir delik Otu” adıyla da bilinmektedir.

Bu şekilde elde edilen sarı kantaron yağının rengi, sarı değil, Hypericum perforatum’dan ortama salıverilen etken madde hiperisin nedeniyle kırmızıdır.
Kurutulmuş çiçekli toprak üstü kısımlarının (yaklaşık 2 g kadar) , bir fincan sıcak suda 5-10 dakika bekletilmesiyle hazırlanan çaylar ise antiülser olarak tüketilmektedir.

Read More

Tags: , ,

A’dan Z’ye Doğal Cilt bakımı -2

HİNDİSTAN CEVİZİ

Buram buram kokusuyla Hindistan Cevizi kozmetik sektöründe en çok tercih edilenler arasında. Sağlık yönünden bir çok yararı bulunan Hindistan Cevizi, güçlü ve sağlıklı saçlarınızdan, cilt bakımınıza kadar güzel kokusu ve içeriğiyle karşımıza çıkıyor. Meyve olarak da bir çouğumuzun severek tükettiği Hindistan Cevizi suyu ve yağı da yine çok satanlar listesinde yer alıyor.

Read More

Tags: , ,